Over

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Inge en ik help mensen die de wens hebben om te emigreren om die droom waar te maken.

Als ervaringsdeskundige weet ik dat een emigratie vaak gepaard gaat met de nodige uitdagingen.
Sommige van die uitdagingen zijn voor de hand liggend, andere niet.
Het zijn de niet voor de hand liggende uitdagingen die ervoor zorgen dat meer emigranten terugkeren, dan er in het land van bestemming blijven wonen. 

Een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat een emigratie gemakkelijker verloopt en dat terugkeren niet nodig is.
Mijn persoonlijke ervaring en die van anderen gaf me inzicht in wat er nodig is voor een goede voorbereiding.

Ik werd verliefd op een ander land

Toen ik nog maar op de basisschool zat wilde ik al naar Scandinavië. Ik was er nooit geweest, maar de prachtige natuurfoto’s die ik zag in de boeken in de kleine dorpsbibliotheek waar ik woonde, hadden een magische aantrekkingskracht op me.

Toen mijn beste vriend jaren later besloot te verhuizen naar Zweden, ging ik bij hem op bezoek. Overweldigd door de strakblauwe luchten en de “50 shades of green” van het bos om ons heen, besefte ik direct na aankomst al dat ik niet meer terug wilde naar Nederland. Zweden had mijn hart veroverd en de overtuiging dat ik er wilde blijven groeide met de dag. Hier voelde ik me thuis.

Toen er een einde aan die maandenlange vakantie kwam, ging ik met lood in mijn schoenen naar huis. Mijn besluit stond vast en ik wist wat me te doen stond. Maar ik vond het ook spannend. Ik zegde de huur op van mijn net nieuwe woning, verkocht bijna alles wat ik had en reed met een donkerrode oldtimer VW Polo vol spullen terug naar Zweden voor een nieuwe fase in mijn leven.

Ik hoopte dat het geluk met me zou zijn, want dit was wel wat je noemt "een sprong in het diepe".

Mislukt of toch succesvol?

Het één leidde tot het ander en niet lang daarna had ik een huisje in het bos en een baan waar ik mijn ei in kwijt kon. Tegelijkertijd leerde ik in sneltreinvaart de taal en tussen de bedrijven door genoot ik met volle teugen van de natuur om me heen.

Tot ik een schouder blessure kreeg, waardoor ik niet meer kon werken en zelfs het brandend houden van de houtkachel een uitdaging werd. Mijn geld raakte op en ik zag geen andere mogelijkheid dan terug gaan naar Nederland. Ik had daarbij één doel voor ogen: later opnieuw vertrekken.

Je zou het een mislukte emigratie kunnen noemen.

Maar ik had ervaringen opgedaan die ik Nederland nooit had kunnen opdoen. Ervaringen die ik voor geen goud had willen missen.

Je hart volgen en je emigratie goed voorbereiden gaan hand in hand

Toen ik mijn ervaringen op een rij zette, moest ik concluderen dat ik mijn hart gevolgd had en dat dat me een goed gevoel gaf. Maar ook dat ik me niet voldoende voorbereid had, waardoor er wel erg veel dingen mis konden gaan. Het was een wonder dat ik nog zover gekomen was.

Ik ontdekte ook dat een goede voorbereiding veel verder gaat dan je huur opzeggen of je huis verkopen, je spullen verhuizen, de taal leren en woonruimte en werk vinden.

En ik besefte dat een Plan B, iets waar je op terug kunt vallen als dingen mis gaan, geen overbodige luxe is.

Vallen of vliegen?

Mijn verblijf in Zweden, in het bos, de eenvoud, de andere manier van leven die ik daar had, hadden iets in me wakker gemaakt dat er daarvoor niet was. Ik besefte dat voor mij het doel van het leven is om steeds dichter naar mezelf, mijn wensen en mijn dromen toe te bewegen.

Mijn emigratie én de wens om opnieuw te gaan, werd niet een wens om alleen maar opnieuw te emigreren. Het werd een wens om mijn leven zo in te richten dat het echt bij me past. Op alle vlakken van het leven. Zonder concessies.

Ken je de quote:

"What if I fall?"
- "Oh, my darling, what if you fly?"

Ik vind hem erg toepasselijk.

Misschien was mijn eerste emigratie dan mislukt, je zou kunnen zeggen dat ik was gevallen, zoals in de quote hierboven genoemd wordt.
Maar die "mislukte" emigratie bleek de aanloop te zijn voor het leren vliegen. Het zorgde ervoor dat ik anders naar het leven was gaan kijken. En dat heeft mijn leven vanaf dat moment enorm verrijkt.

En weet je wat interessant is?
Juist daardoor lukte het me om te ontdekken wat ik écht wilde.

Mag ik je helpen met je voorbereidingen

Heb jij ook de wens om te emigreren?
Dan help ik je graag met je voorbereiding, zodat je de bij jou best passende plek vindt en een ongewenste remigratie kunt voorkomen.

Om te beginnen kun je hieronder het gratis e-book Emigreren? Voorkom de Vijf Valkuilen aanvragen.

Weet je niet waar je moet beginnen?

Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen bij je emigratie kunt voorkomen.

gratis


>