Hoe gewoon zijn de dingen die jij gewoon vindt? 

 december 27, 2022

door Emigreren Doe Je Zo

Elke emigratie zorgt voor verrassingen

Je echt volledig voorbereiden op een emigratie is eigenlijk onmogelijk. Natuurlijk kun je je best doen om de juiste plek te kiezen, een fijne baan te zoeken en de mensen in je omgeving te leren kennen en in te burgeren. Maar wie weleens iemand gesproken heeft die geƫmigreerd is, zal ook altijd horen dat er dingen andere zijn dan ze vermoedde.

Dat kunnen grote dingen zijn, maar ook ogenschijnlijk kleine dingen, zoals de manier waarop de mensen in je nieuwe land zich uitdrukken.

Meestal schrijf ik over hoe het is om ergens anders te wonen, maar deze keer draai ik het om. Want als je kijkt naar hoe immigranten in Nederland “ons” ervaren en wat ze tegenkomen, dan kun je een leuk inkijkje krijgen in wat voor ons heel gewoon is, maar voor een ander niet. En precies dat zul je zelf ervaren wanneer je emigreert.

Gewoon taalgebruik… of toch niet?

De ongegeneerde Nederlander šŸ˜‰

Gastvrij? Wat is dat?

Zoek de verschillen

Als je emigreert naar een ander land, dan zul je natuurlijk andere verschillen opmerken dan bovenstaande, maar deze video’s geven je wel een inkijkje in de impact van die dingen en hoe het je wereld op zijn kop kan zetten als de gewone dingen ineens helemaal niet gewoon blijken te zijn.

Heb je leuke voorbeelden uit het land waar jij heen emigreerde of waar je heen wilt? Zet ze dan onder deze blog in de comments.

Emigreren Doe Je Zo


Als ervaringsdeskundige weet ik dat een emigratie gepaard kan gaan met de nodige uitdagingen.
Sommige van die uitdagingen zijn voor de hand liggend, andere niet.
Ik help mensen die de wens hebben om te emigreren om inzicht te krijgen in die uitdagingen en ze te overwinnen, zodat ze hun droom waar kunnen maken.

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen bij je emigratie kunt voorkomen.

gratis


>